(Foto's: Gerry van Bakel).

Gezond eten en lekker bewegen op basisschool De Meerpaal

Gezonde pannenkoeken, wraps met groente, zelfgemixte fruit-smoothies en een bootcamp. Op de Leidse basisschool De Meerpaal sloten de leerlingen van groep 7 en 8 hun project gezond bewegen en eten af met een gezondvoedsel festival. Buurtbewoners, ouders en de andere leerlingen van de school mochten komen proeven, fietsen, springen en dansen.

Het project is een initiatief van Stichting Move die in Leiden studentenverenigingen en basisscholen aan elkaar koppelt. Stichting Move wil kinderen laten ervaren dat ze eigen ideeën heel goed zelf kunnen uitwerken en uitvoeren, door de begeleiding in handen van studenten te leggen laten ze basisschoolkinderen ook al een beetje kennismaken met de universiteit. Stichting Move doet dat in meerdere steden in Nederland en kiezen voor scholen waar een deel van de leerlingen in een wat minder kansrijke positie zit. Lucia van Stichting Move zegt dat ze in Leiden gewoon proberen zoveel mogelijk scholen aan hun projecten te laten meedoen.

Verslaggeefster Gerry van Bakel in gesprek met Lucia van Stichting Move.

Basisschool De Meerpaal doet sinds een paar jaar ook mee aan de projecten van Stichting Move. Er is elk jaar een ander thema vertelt leerkracht Gerdie Lohuizen. “De Meerpaal heeft zich vier jaar geleden omgevormd van gewone basisschool naar een school met meer aandacht voor creativiteit en cultuur en we vonden de projecten van Stichting Move daar heel goed in passen.”

Verslaggeefster Gerry van Bakel in gesprek met Gerdie Lohuizen van basisschool De Meerpaal).

Ouders, leerlingen en studenten zijn positief over het project en het afsluitende festival valt zeker in de smaak. Er wordt fanatiek op de fietsen getrapt om de smoothies te mixen, je kunt kiezen uit de smaken mango, banaan, sinaasappel en aardbei. Iedereen die de aula binnenkomt krijgt een stempelkaart en kan kiezen bijvoorbeeld kiezen voor een lekkere pannenkoek die toch heel gezond kan zijn, een ‘ritje’ op de smoothiefiets of een dansje wagen.

Leiden Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×