Onderwijswethouder Paul Dirkse toont een klassenfoto uit 1978 waar hij als leerling zelf op staat (3e van links op de onderste rij). (Foto's: Chris de Waard en Emile van Aelst).

Vernieuwde schoolgebouw Pacelli geopend

Wethouder Dirkse (onderwijs) heeft vanmiddag in het bijzijn van alle kinderen het vernieuwde schoolgebouw van basisschool Pacelli aan de Damlaan geopend. Het bestaande gebouw is gemoderniseerd. Daarbij zijn verschillende originele elementen behouden.

Chris de Waard was bij de opening en sprak met de wethouder, met oud-directeurĀ Tom Lommers en ‘overbuurvrouw’ en oud-leerling Saskia Rijsbergen die adjunct-directeur is van basisschool De Morskring tegenover de Pacelli, met een aantal enthousiaste leerlingen en met directeur Dicky Vrugte.

Harry van Alphen tekende in 2017 namens het schoolbestuur van SCOL de aannemingsovereenkomst met directeur Bart Kortman van Bouwbedrijf Huurman. De andere afbeelding toont een impressie door DP6 architectuurstudio Delft van het bouwplan dat nu is afgerond.

De verbouwing en uitbreiding van de Pacelli School begon in 2017 met het zetten van de handtekeningen van het bestuur van SCOL en Bouwbedrijf Huurman onder de aannemingsovereenkomst. Tijdens de verbouwing kregen de leerlingen les in de noodlokalen aan de Storm Buysingstraat, net om de hoek van het eigen schoolgebouw.

 

Advertentie

Leiden Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×