Vernieuwde schoolgebouw Pacelli geopend

4

Wethouder Dirkse (onderwijs) heeft vanmiddag in het bijzijn van alle kinderen het vernieuwde schoolgebouw van basisschool Pacelli aan de Damlaan geopend. Het bestaande gebouw is gemoderniseerd. Daarbij zijn verschillende originele elementen behouden.

Chris de Waard was bij de opening en sprak met de wethouder, met oud-directeur Tom Lommers en ‘overbuurvrouw’ en oud-leerling Saskia Rijsbergen die adjunct-directeur is van basisschool De Morskring tegenover de Pacelli, met een aantal enthousiaste leerlingen en met directeur Dicky Vrugte.

Deze diashow vereist JavaScript.

Harry van Alphen tekende in 2017 namens het schoolbestuur van SCOL de aannemingsovereenkomst met directeur Bart Kortman van Bouwbedrijf Huurman. De andere afbeelding toont een impressie door DP6 architectuurstudio Delft van het bouwplan dat nu is afgerond.

De verbouwing en uitbreiding van de Pacelli School begon in 2017 met het zetten van de handtekeningen van het bestuur van SCOL en Bouwbedrijf Huurman onder de aannemingsovereenkomst. Tijdens de verbouwing kregen de leerlingen les in de noodlokalen aan de Storm Buysingstraat, net om de hoek van het eigen schoolgebouw.

 

Delen

4 reacties

  1. Mooi opgeknapt en vernieuwd met behoud van de oorspronkelijke elementen, een verrijking van de buurt. Hopelijk lukt het om iets verderop ook door te pakken met bebouwing van het kavel waar vroeger de Maranathakerk stond.(Lage Morsweg 26, al in 2007 gesloopt) Daar ligt al tijden een omgezaagde boom en andere rommel achter tijdelijk hekwerk, geen gezicht nu.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline