Cultuur071 | 16 februari 2019: Nedernacht, Toneelgroep Imperium, Peel Slowly and See, Opera Job

FRANK VAN LEEUWEN is mede-organisator van Nedernacht, een muzikaal festival dat op 16 februari plaatsvindt in de zalen van Gebr. De Nobel aan de Marktsteeg. Zes bands, gedeeltelijk uit de regio Leiden, met Nederpop op het repertoire spelen van 21.00 uur tot in de kleine uurtjes, terwijl Draai me to the moon (DJ’s met Nederlandse hits) voor de omlijsting zorgt. Meezingen mag!

www.nedernacht.nl

 

ERIK SIEBEL en MAAIKE DAMEN zijn respectievelijk regisseur en actrice in de nieuwe productie van toneelgroep Imperium: Een wankel evenwicht, een huis- en bovenkamerdrama van Edward Albee. Omdat een halve eeuw na de eerste opvoering relaties nog net zo kunnen schuren als toen, ziet Imperium genoeg redenen het stuk weer op te voeren. De voorstellingen vinden plaats van 22 februari t/m 9 maart in het theater aan de Oude Vest.

www.imperiumtheater.nl

 

MARCEL VAN SCHOOTEN is mede-organisator van het festival Peel Slowly and See dat volgende week zaterdag, 23 februari, zijn negende editie viert in alle hoeken en gaten van de Leidse Schouwburg. Bij Peel Slowly and See staan muzikale ontdekkingen en diversiteit in de programmering centraal. Jaarlijks worden verrassende en tegendraadse acts uit binnen- en buitenland uitgenodigd.

www.peelslowlyandsee.nl

 

RESI VAN DER PLOEG is voorzitter van Stichting ’t Paleis, producent van de opera Job die vanaf komende dinsdag wordt opgevoerd in Scheltema. Resi is daarnaast de echtgenote van Warner van Es, de componist van deze opera over een man die alles verliest wat hem lief is. Job legt een link naar de hedendaagse mens die zich niet verbindt aan een kerk of religie, maar wel diepgelovig kan zijn.

www.scheltemaleiden.nl/cultuuragenda

 

De muziekagenda van Peter de Visser vindt je op muziekgezien.blogspot.com en de gehele uitzending kan je hier terugluisteren:

https://soundcloud.com/sleutelstad/sets/2019-02-16-cultuur071-s07e23

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×