De Zijlboot verlaat eind van de maand de 'winterstalling' aan de Oude Rijn in Leiden. (Foto: Chris de Waard).

Veerpont de Zijlboot weer in de vaart

Voor het 26e jaar gaat veerpont De Zijlboot binnenkort in de vaart. Vanaf vrijdag 1 maart kunnen fietsers en voetgangers weer gebruik maken van deze pontverbinding tussen de noordoostpunt van de Merenwijk en de Zijldijk in Teylingen.

In maart vaart de pont alleen op vrijdag, zaterdag en zondag. Van 1 april tot 1 oktober is de pont weer volledig in bedrijf. Met uitzondering van maandag en feestdagen vaart de pont op werkdagen van 12.00 uur tot 18.00 uur en in het weekeinde tussen 10.00 uur en 18.00 uur.

Voetgangers betalen 1 euro, fietsers 1,20 euro en kinderen tot 10 jaar zonder fiets betalen 0,50 euro.

De Zijldijk is onlangs uitgebreid met een nieuwe fiets- en wandelroute door de Boterhuispolder.

Advertentie

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×