Kunstwerk en bomen beklad met hakenkruizen op De Bult in Leiden

20

Het kunstwerk op De Bult in Roomburg is door vandalen onder handen genomen. Met rode graffiti is een aantal hakenkruizen en het logo van de SS op de pilaar aangebracht. Ook een aantal bomen in het park eromheen is beklad. “Voor zover we nu weten staat dit incident op zichzelf”, laat een woordvoerder van de politie aan Sleutelstad weten. “Er zijn de afgelopen tijd geen meldingen gedaan van vergelijkbare situaties.”

Een voorbijganger heeft aan het begin van de middag melding gemaakt bij de politie van bekladding. “Op dit moment staat het bij ons geregistreerd als baldadigheid. Als er niet meer informatie beschikbaar komt, dan wordt het lastig om nader onderzoek te doen”, aldus de politie. Een foto van de resultaten van de bekladdingsactie in het park wordt inmiddels gedeeld op sociale media.

Schoonmaken
De politie heeft de recente melding van vandalisme doorgegeven aan de gemeente, die zich zal gaan richten op de schoonmaak van het kunstwerk en de bomen. Het kunstwerk dat beklad is, werd in 2013 in het opgeknapte park De Bult gezet. Dat park aan de Willem van der Madeweg ligt op een voormalige vuilstortplaats.

Getuigen
Meer dan de melding doorgeven aan de gemeente, kan de politie vooralsnog overigens niet. Om onderzoek te kunnen doen, heeft de politie meer informatie nodig over de reden van het vandalisme en wie erachter zitten. Mensen die iets gezien hebben kunnen zich melden via 0900-8844 of anoniem een een tip doorgeven via 0800-7000.

Delen

20 reacties

  1. Lastig..maar je moet deze figuren geen podium geven door het te publiceren….Hier geniet men van…

  2. Diana Lepelaar

    Een van de zuilen was al gesneuveld door vandalisme … deze is ook gewoon verwijdert en niet hersteld.. dus einde van mijn werk naar alle waarschijnlijkheid.. laf

Over de auteur

IJsbrand Terpstra

Politiek verslaggever in de Leidse regio en presentator van Politiek071.

Je bent nu offline