(Foto: Chris de Waard).

Proeftocht weer in het teken van bier en spijs

De Proeftocht op 3 maart is dit jaar weer geheel gewijd aan bier-spijs-combinaties. De chefs van vijf Leidse restaurants hebben vijf gerechten samengesteld die samen met een bier van een kleine Nederlandse brouwerij een smakelijke proeverij vormen. De deelnemende restaurants van de culinaire bierwandeling in het centrum van Leiden zijn onder andere de Vriend, het Prentenkabinet, de Gaanderij, Pakhuis, In den Bierbengel en IJscafé Danice.


Reanne van Kleef sprak met organisator Frank van Leeuwen over de Proeftocht op 3 maart.

De deelnemers wandelen van het ene naar het andere restaurant aan de hand van een wandelroute. In de restaurants krijgen zij speciaal geselecteerde gerechten die vergezeld worden van een glas bier van een kleine Nederlandse Brouwerij. Veel aandacht wordt besteedt aan de bier-spijscombinaties die worden geserveerd die vooral worden bereid op basis van streekproducten. Het glas van 15 cl, dat na afloop mee naar huis mag, en de wandelroute liggen op de eerste locatie klaar. De kosten per deelnemer bedragen 54,50 euro. De online inschrijving stopt op donderdag 28 februari om 12.00 uur. Meer informatie en reserveren op www.proeftocht.nl.


Luister hier naar de reportage die Sleutelstad tijdens de proeftocht in 2017 maakte.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×