SP-fractievoorzitter Erik Maassen te gast in Politiek071. (Foto: IJsbrand Terpstra).

SP Voorschoten doet onderzoek naar woonwensen jongeren

Met een gelikt filmpje op social media lanceert de SP in Voorschoten een onderzoek naar de woonwensen van jongeren. Veel jongeren kunnen namelijk geen geschikte huisvesting vinden en wonen daardoor nog bij hun ouders, meent de SP. Met de enquête wil de partij de woningnood bij Voorschotenaren tot 30 jaar in kaart brengen: “Ik heb het gevoel dat het probleem in Voorschoten groter is dan in andere gemeenten”, zegt fractievoorzitter Erik Maassen in Politiek071.

De enquête, die te vinden is op de daarvoor speciaal opgerichte website jongerenwillenookwonen.nl, bestaat uit een aantal vragen over hoe je het liefste zou wonen, welk budget je daarvoor beschikbaar hebt en wat voor soort woning je zoekt als jongere. De uitkomsten van het onderzoek gaat de SP aanbieden aan de gemeenteraad op 4 april. Dan staat de woonvisie op de agenda. “We willen laten zien voor hoeveel jongeren het knelt en daarmee de urgentie verhogen om jongerenwoningen te gaan bouwen”, zegt Maassen. “Hoe meer jongeren de enquête dus invullen, hoe beter wij kunnen laten zien hoe groot het probleem is.”


Lieuwe van Slooten in gesprek met SP-fractievoorzitter Erik Maassen tijdens Politiek071

Vergrijzing
Het woningtekort onder jongeren is volgens Maassen niet alleen een probleem voor de jongeren zelf, maar voor het gehele dorp. “Voorschoten vergrijst heel hard en om een dorp in leven te houden heb je mensen vanuit iedere leeftijdsgroep nodig”, zegt Maassen. Hij roept de jongeren dan ook op om hun stem te laten horen als de woonvisie in de raad besproken wordt: “Kom naar de vergadering en neem plaats op de publieke tribune.”

Liefde bedrijven
De enquête is gelanceerd met een filmpje op de Facebook pagina van de SP in Voorschoten en gaat inmiddels ‘voor Voorschotense begrippen viral‘. In de video is te zien hoe een jong koppel de liefde bedrijft, maar daarbij onderbroken wordt door een ouder die de kamer binnenloopt. Maassen: “Het is een beetje een absurdistisch voorbeeld, maar het brengt goed in beeld waar je tegenaan kan lopen als je een jaar of 25 bent en nog thuis woont.” Het filmpje is gemaakt door de twee Voorschotense videomakers Dave Guldemond en Juha Booij. “Dat zijn beide jongeren die zich goed kunnen indenken wat hier het probleem is”, aldus Maassen.

Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×