(Archieffoto: schaatspeloton.nl).

Lisa van der Geest wint schaatsmarathon in Zweden

De Leidse marathonschaatsster Lisa van der Geest van de Warmondse IJsclub en mkbasics.nl heeft afgelopen weekend de vijfde wedstrijd van de KPN Grand Prix in zweden op haar naam geschreven. Na een tactische race bleef ze Carien Kleibeuker voor. Van der Geest is als zevende geëindigd in het klassement.

Het marathonpeloton kwam in actie op het bevroren zeeijs van de Botnische golf bij Luleå, hoog in Zweden. Daar werden de laatste drie wedstrijden om de KPN Grand Prix op natuurijs verreden. De eerste drie wedstrijden waren in januari op de Weissensee in Oostenrijk.

De vijfde wedstrijd in de Grand Prix was een korte koers en in de definitieve ontsnapping van Carien Kleibeuker ging Lisa van der Geest mee. Pien Keulstra sloot zich wat later aan. Ze bleven vooruit en Irene Schouten – het hele seizoen een onverslaanbaar team samen met Kleibeuker – kon geen roet meer in het eten gooien. Kleibeuker plaatste nog een paar keer een aanval, maar kreeg geen kans. In de laatste meters ging Van der Geest haar voorbij en won zo de wedstrijd.

Advertentie

Leiden Regio Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×