Science071: Van Lord of the Rings kun je leren

Deze week in de uitzending van science071: Allereerst hoorde u redactrice Anne in gesprek met Thijs Porck, cultureel historicus die onderzoek heeft gedaan naar de rol van ouderdom in de middeleeuwen. Ook hoort u de nieuwste wetenschapsnieuwtjes van redacteur Boris, met deze week nieuws over onder andere; ’s wereld grootste bij en de ontdekking van een kleine dinosaurus. Redacteur Paul behandelt deze week onze eerste wetenschapsvraag over het effect van het eten van vlees. Redactrice Roos vertelt ons deze week alles de kracht van muziek als men onder het mes gaat. 

Thijs Porck is cultureel historicus van vroegmiddeleeuws Engeland en heeft onlangs het boek ​Old Age in Early Medieval England: A Cultural History ​ uitgebracht. Hierin onderzoekt hij specifiek de rol van ouderdom in de middeleeuwen. Luister hierboven het fragment terug!

Redacteur Boris vertelt ons over een ontdekking van ’s werelds grootste bij, buitenaards DNA en een wondertechniek tegen de opwarming van de aarde! Luister hierboven het fragment terug!

Deze week geven we antwoord op maar liefst twee wetenschapsvragen. Redacteur Paul vertelt ons alles over wat het eten van vlees met je lichaam doet. Luister hierboven het fragment terug!

Redactrice Roos beantwoordde de tweede wetenschapsvraag van de week; hoe werkt een symfonie van Mozart pijnstillend als je onder het mes gaat? Luister hierboven het fragment terug!

Leiden Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×