(Foto's/video: Chris de Waard).

Zwaargewonde bij instorten deel gevel Meelfabriek

Een bouwvakker is rond 10.00 uur vanmorgen zwaargewond geraakt toen hij bekneld raakte op het terrein van de Meelfabriek aan de Oosterkerkstraat in Leiden. Hij liep zwaar letsel op aan zijn onderbenen, nadat hij onder brokstukken van een instortende gevel was bedolven. Die vielen van grote hoogte naar beneden en raakten de man. Het slachtoffer is door de brandweer bevrijd en met spoed naar het ziekenhuis overgebracht.

De werkzaamheden op het terrein van de Meelfabriek zijn stilgelegd. Nader onderzoek moet uitwijzen of de rest van de geval veilig is. Medewerkers van Bouw- en Woningtoezicht zijn ter plaatse gekomen om de stabiliteit van het gebouw te beoordelen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Zware beknelling bij instorten deel gevel @demeelfabriek

Een bericht gedeeld door sleutelstad (@sleutelstad) op 28 Feb 2019 om 1:58 (PST)

 

Het ongeval waarbij een bouwvakker bekneld raakte werd veroorzaakt toen een deel van de gevel instortte. Het gaat om een stuk muur van ongeveer dertig bij veertig meter. Het deel van de gevel dat is ingestort viel in het gebouw naar beneden. Daar werd negen verdiepingen lager de bouwvakker door de brokstukken bedolven.

Advertentie

112 Sleutelstad Leiden Meelfabriek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×