(Foto: Buro JP).

Groene stoepleds bij kruising Klokpoort blijven

De rij groen oplichtende ledlichtjes tussen trottoir en fietspad aan de Klokpoort blijven. De ledverlichting in de stoeprand werd in de zomer van 2016 aangebracht als test. De verlichting gaat automatisch aan als er een fietser nadert. Vervolgens gaan ze een voor een uit in de richting van het verkeerslicht. Als de laatste uitgaat, springt het licht op rood.

Fietsers kunnen zo makkelijker beoordelen of ze het groene licht nog halen was de gedachte en dat blijkt te werken. “Moet je versnellen of haal je het groen toch niet?” Inmiddels is het ‘volggroen’ zoals de gemeente de led-begeleiding noemt geëvalueerd. “De gebruikers ervaren het als nuttig, betrouwbaar, comfortabel en veilig. 75% van alle fietsers begrijpt volggroen. 16% van alle fietsers ziet de ledjes aan gaan en 74% van deze fietsers versnelt hun tempo. Fietsers waarderen het systeem met een 7,4. Hele mooie resultaten”, aldus de gemeente Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×