(Archieffoto: Wim de Leeuw).

Kim Vermaas voor het eerst Nederlands Kampioen tafeltennis

Tafeltennisster Kim Vermaas van het Leidse Scylla heeft zojuist haar eerste individuele titel op het NK Tafeltennis in Zwolle gepakt. De Voorschotense won in de zeer spannende finale met 4-3 van favoriet Britt Eerland. Gisteren pakte Vermaas ook al de titel in het mixed dubbelspel. Dat deed ze voor het derde jaar op rij met haar partner Raijko Gommers.

In een eerste reactie aan Sleutelstad laat Vermaas weten erg blij te zijn met de titel. “Het is een mooie verrassing, ik ben heel blij met deze titel!” Morgen vertelt ze tussen 18.00 en 19.00 uur uitgebreid over het NK in Sport071, het sportprogramma van Sleutelstad 93.7 FM.

Zinderende finale
Door de afwezigheid van Nederlands nummer 1 Li Jie lonkte een finaleplaats voor Vermaas. Zowel zijzelf als Eerland kwamen de halve finales (4-0) makkelijk door. Hoewel beide dames in het Nederlands Team spelen, komen ze zelden tegen elkaar uit. Eerland staat in de top 16 van Europa en was daardoor ook favoriet voor de titel.

Vermaas was niet onder de indruk van de statistieken en pakte in de best-of-seven wedstrijd meteen overtuigend de eerste twee games. Daarna liet Eerland haar klasse zien en kwam terug tot 2-2. Even leek het erop dat Eerland daarna zou doorstomen naar de titel, maar Vermaas kwam in de vijfde game knap terug van een 3-7 achterstand en won de game vervolgens met 12-10.

Met een stand van 3-2 in games was de titel voor Vermaas nog nooit zo dichtbij. Met een voorsprong van 9-6 in de zesde game was Vermaas zelfs nog maar twee puntjes verwijderd van de overwinning, maar wederom liet Eerland het er niet zomaar bij zitten. Vermaas leek het mentaal wat zwaarder te krijgen en Eerland won de game.

In de laatste en allesbeslissende game liet Vermaas er geen twijfel over bestaan over wie zich dit jaar Nederlands Kampioen mag noemen. Met 11-2 versloeg ze haar tegenstander en pakte ze vol overtuiging haar eerste Nederlandse Titel.

Scyllanen op het NK
Ook Scyllanen Olivier Altenburg en Esmee van Marwijk hadden zich geplaatste voor het NK. Altenburg moest zich helaas afmelden wegens griep. Van Marwijk kwam wel in actie maar werd in de eerste ronde uitgeschakeld.

Advertentie

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×