Nieuwe artiesten Werfpop bekend: Hollie Cook en Ploegendienst

Na Wende Snijders is Hollie Cook de tweede naam die de organisatie van Werfpop bekend heeft gemaakt. De Britse zangeres is de koningin van de ‘tropical pop’, waarin reggae duidelijk het tropische gedeelte vertegenwoordigd. Cook weet zich omringd door een muzikale familie: haar vader was drummer van The Sex Pistols, haar moeder was zangeres bij Culture Club en Boy George is haar peetvader.

Haar eigen muziek bestaat uit traditionele reggae-elementen aangevuld met disco, Braziliaanse percussie en strijkers. De melodieus gezongen teksten van Cook zorgen ervoor dat de popmuziek nooit ver weg is. Live zorgt Hollie Cook voor een vette show met haar enthousiaste performance en strakke liveband.

De derde naam die dit jaar tijdens Werfpop optreedt, trapt graag en hard. Tegen de massa, tegen dichte deuren en tegen OV-poortjes. Letterlijk dan. Figuurlijk is PLOEGENDIENST de act die iedere zaal in zo kort mogelijke tijd wil slopen. Muzikaal zit het het ergens tussen 80’s hardcorepunk, oi en trash.

De Nederlandstalige teksten gaan vooral over de grote ongemakken des levens: toeristenterreur, kapotte telefoons en het systeem. Zanger Ray Fuego (SMIB) laat zich op het podium van zijn beste kant zien. Nietsontziend betrekt hij het publiek bij iedere show. De band (bestaande uit oudgedienden van o.a. Aux Raus en Adolf Butler) ramt ondertussen in een moordend strak tempo door.

De 38e editie van Werfpop wordt gehouden op zondag 14 juli.

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×