(Foto's: Gerry van Bakel).

Geslaagde verrassing voor de 'beste concierge' van Leiden

Concierge Monna Nederstigt dacht woensdagmiddag dat wethouder Paul Dirkse haar school kwam belonen voor het schoonste schoolplein van Leiden. Vandaar dat ze ’s ochtends nog een rondje schoolplein had gedaan met de bezem in haar hand. De verrassing was compleet toen de toespraak vervolgens bleek te gaan over Monna zelf. Door D66 Leiden uitgeroepen tot ‘Beste concierge van Leiden’.

Zodra directrice Gulsum Tasan-Dogan van de Islamitische school Er-Risèlèh hoorde van de beste concierge-verkiezing wist ze dat ze haar Monna moest aanprijzen. “Ik heb een brief geschreven met redenen van A tot Z waarom zij de beste concierge is. Dat merkten we onlangs helemaal goed toen ze een week weg was. Zoveel taken die door de andere medewerkers moesten worden overgenomen. Monna doet heel veel voor deze school en altijd meer dan ik vraag.”

Monna Nederstigt zegt zelf dat ze van alles doet in de school behalve lesgeven. Ze rolde erin via haar kinderen die op school zaten en zijzelf actief werd als ouder. Ook nu is Nederstigt een belangrijke schakel tussen school en ouders. Ze is actief, zorgzaam en zet zich in voor de gezonde leefstijl op school zonder snoep.

Voor D66 is onderwijs een belangrijk thema en naast alle aandacht voor leerkrachten is het ook belangrijk de concierge niet te vergeten.


Verslaggeefster Gerry van Bakel in gesprek met concierge Monna Nederstigt, Gulsum Tasan-Dogan (directrice Er-Risèlèhschool), en Amela Halilivic (D66-raadslid).

In Oegstgeest gaat de lokale afdeling van D66 nu voor het eerst een beste concierge-verkiezing organiseren. “Best veel werk voor een kleine afdeling,” zegt afdelingsvoorzitter Carina Bos, “maar wij zien de concierge ook als een belangrijke sleutelfiguur op scholen.” Tot 26 maart kunnen scholen, ouders of leerlingen hun concierge nomineren voor de verkiezing. Zowel basisscholen als speciaal onderwijs en middelbare scholen kunnen meedoen. Op 12 april zal D66-Tweede Kamerlid Paul van Meenen de prijs uitreiken.

Meedoen aan de verkiezing in Oegstgeest? Stuur uiterlijk 26 maart een e-mail met daarin in ieder geval de naam van de conciërge, de naam van de school én een korte motivatie naar conciergeoegstgeest@gmail.com.

Advertentie

Leiden Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×