Via het Lucas van Leydenfonds stelt de gemeente Leiden een miljoen euro beschikbaar voor kunst in de openbare ruimte. (Foto: VVV Leiden).

Lucas van Leydenfonds zoekt bevlogen stadscurator

Het nieuw opgerichte Lucas van Leydenfonds is op zoek naar een bevlogen en inspirerende stadscurator. De stadscurator is verantwoordelijk voor het opstellen van een nieuw plan voor beeldende kunst in de openbare ruimte én voor het organiseren van de Lucas Art Award.

“Nieuwe, autonome beeldende kunst in de openbare ruimte draagt bij aan het stadsprofiel van Leiden, is in principe tijdelijk aard en getuigt van een ruime opvatting van het begrip beeldende kunst. Kunst in de openbare ruimte helpt Leiden om zich te profileren als internationale kennisstad en stad van ontdekkingen”. Deze kernwaarden staan centraal in de nota ‘Visie op beeldende kunst in de openbare ruimte’ (BKOR), die door de Leidse gemeenteraad werd opgesteld.

Daarnaast heeft Cultuurfonds Leiden in samenspraak met kunstenaars en de gemeente Leiden de Lucas Art Award in het leven geroepen. De prijs moet zorgen voor een spannende inhoudelijke dynamiek op de grens van beeldende kunst en wetenschap. Tegelijkertijd moet de prijs het Leidse klimaat rondom beeldende kunst in de openbare ruimte stimuleren. Criteria die aan de prijs worden gesteld zijn onder andere een link met de wetenschap en de werken moeten van hoge kwaliteit zijn. Voor de selectie, beoordeling en het uitreiken van de prijs zal worden gewerkt met scouts en een jury.

Geïnteresseerden in de functie van Stadscurator kunnen het uitgebreide functieprofiel bekijken op www.lucasvanleydenfonds.nl. Het Lucas van Leydenfonds is bestuurlijk ondergebracht bij Cultuurfonds Leiden.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×