(Foto's: Scouting Shawano’s Oegstgeest).

Scoutinggroep Shawano’s op digitale wereldreis

48 leden van Scouting Shawano’s Oegstgeest hebben afgelopen zaterdag deelgenomen aan de digitale wereldreis ‘iScout’. iScout is een internationale wedstrijd waar dit jaar 477 teams met bijna 11.000 scouts aan deelnamen.

De iScout wereldreis voert de teams de wereld over via uitdagende en creatieve doe-opdrachten en reisvragen over historische gebeurtenissen, landen en plaatsen. Voor het achtste jaar op rij streden de Shawano’s met hun leden van 14 jaar en ouder om een zo hoog mogelijke plek in het iScout-klassement.

Tijdens dit spel stond zaterdagavond het hele clubhuis aan de Abtspoelweg op zijn kop. Overal werd er fanatiek gewerkt aan het uitvoeren van opdrachten. Zo werd er bijvoorbeeld een sportschool nagebouwd met hout en touw en werden er een aantal internethypes van het afgelopen jaar opgenomen. Tegelijkertijd werkte een denkteam koortsachtig op hun laptops om de online-reisvragen en puzzels op te lossen.

De laatste jaren is het aantal teams dat meedeed aan iScout gestaag gegroeid, maar toch is het de Shawano’s ieder jaar gelukt om een plek in de top tien te bemachtigen. Hierin was hun eerste plaats in 2017 het hoogtepunt, maar met de vijfde plaats van dit jaar zijn ook zeer tevreden. “We hebben hard gewerkt om weer in de top te eindigen en we zijn blij dat het gelukt is,” zegt Frank Goedhart van de Shawano’s. “We zien zelfs dat onze tactieken nu ook door andere groepen gebruikt worden”.

Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×