Impressie van het Lammenschansplein met de nieuwe Lammebrug. (Afbeelding: Provincie Zuid-Holland).

VVD, D66 en GroenLinks: houdt Voorschoten bereikbaar tijdens herinrichting Lammenschansplein

Als onderdeel van de Rijnlandroute worden ook de Lammebrug en de Trekvlietbrug verhoogd, de Europaweg verbreed en het Lammenschansplein opnieuw ingericht. Dit alles moet zorgen voor een betere afwikkeling van het verkeer. Ook worden er goede fietsverbindingen aangelegd. De coalitiepartijen VVD, D66 en GroenLinks uit Voorschoten dringen er in een gezamenlijk communiqué op aan om hun dorp tijdens die werkzaamheden bereikbaar te houden. Volgens de planning zullen die werkzaamheden aan het Lammenschansplein ruim twee jaar gaan duren.

“Veel Voorschotenaren staan dagelijks in de file bij het Lammenschansplein. De ontsluitingswegen richting de A4, Leiden en Voorschoten zijn al jaren berucht vanwege hun enorme files en vertragingen. Na jaren van overleg starten in 2020 de werkzaamheden om dit knelpunt op te lossen”, aldus de partijen.

Raadslid Bart Lavrijsen (VVD): “Als VVD vragen we al jaren aandacht voor de verkeerssituatie rondom het Lammenschansplein. Dit project is gigantisch en we begrijpen dat zulke werkzaamheden niet zonder enige overlast gepaard zullen gaan, maar we moeten voorkomen dat Voorschoten jarenlang onbereikbaar wordt. We willen weten welke voorwaarden er in de aanbesteding met de aannemers worden opgenomen die de bereikbaarheid van ons dorp tijdens de werkzaamheden garanderen”.

D66-Raadslid Saskia Boom noemt het zaak om de overlast tijdens de werkzaamheden zo veel mogelijk te beperken: “Voorschoten mag niet op slot gaan. D66 ziet kansen in slimme oplossingen zoals verkeersapps, waarbij verkeersgebruikers worden gewezen op opstoppingen en alternatieven krijgen aangereikt. Ook een goede informatieverstrekking aan de burgers is van belang”.

GroenLinks sluit zich hierbij aan. Raadslid Joop Bos: “GroenLinks is altijd van mening geweest dat het aanpakken van het knelpunt Lammenschansplein eerste prioriteit moest zijn. Wij wilden dit graag opgelost zien voordat de overige besluiten over de Rijnlandroute genomen zouden worden. Files en langzaam rijdend verkeer zijn slecht voor de leefomgeving. Er moet dus aandacht zijn voor de doorstroming van het verkeer tijdens de werkzaamheden. Verder zullen degelijke fietsroutes en goed openbaar vervoer speerpunten van ons blijven om de autodrukte te laten afnemen”.

Leiden Politiek Voorschoten RijnlandRoute


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×