ZVL-1886 niet alleen een club voor topsporters zoals dit succesvolle vrouwenteam, maar ook voor sporters met een verstandelijke beperking (Archieffoto: Gerry van Bakel).

ZVL-1886 haalt G-zwemmen binnen de vereniging

Vanaf 1 januari mogen de deelnemers aan het G-zwemmen en waterpolo zich officieel lid noemen van de bekende Leidse zwemvereniging ZVL-1886. Zwemmen voor mensen met een verstandelijk beperking kon natuurlijk al veel langer, maar dat gebeurde voorheen onder de vlag van VTV-Leiden. Met ingang van 2019 is het onderdeel van de reguliere zwemclub.

Coordinator en begeleider Hendrik-Jan Dingjan is blij met de overstap. “Het is allemaal heel soepeltjes gegaan en er is ook niet veel veranderd voor onze leden. Ik vind het belangrijk dat ZVL ons erbij heeft genomen vanuit het maatschappelijk belang. Wat mij betreft hoort het G-zwemmen er gewoon bij.

Op maandagavaond kunnen mensen om 19.00 uur terecht voor baantjes zwemmen, en om 19.45 start de waterpoloploeg en het aquarobics. “Het waterpoloteam is in principe voor mannen en vrouwen, al hebben we nu alleen mannen in het team. Je hoeft niet te kunnen waterpoloĆ«n, als je kunt zwemmen, leren wij je wel een bal gooien.”


Sport071-presentator Gerry van Bakel in gesprek met Hendrik-Jan Dingjan van ZVL-1886

Voor meer informatie kun je terecht op de website van ZVL-1886. Elke maandagavond is er G-zwemmen in het Vijf Meibad. Zwemmers, waterpoloƫrs en vrijwilligers zijn van harte welkom.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×