(Foto: IHCL).

Arie Ravensbergen Bokaal sluitstuk van Leids shorttrackseizoen

Voor de negentwintigste keer sluit de Leidse Inline en Shorttrack-vereniging (IHCL) het seizoen af met de befaamde Arie Ravensbergen Bokaal, een pupillenwedstrijd waar elk jaar ruim honderd jonge shorttrackers uit heel Nederland aan deelnemen. Op zaterdag 23 maart is het weer zover, van 10.00 tot 18.00 in de Schaatshal aan de Vondellaan. Inschrijven kan nog tot dinsdag 19 maart.

Een van de vele vrijwilligers die dit sportieve feest mogelijk maken is Hermien Ravensbergen. De Bokaalwedstrijd is vernoemd naar haar man Arie die eind 1990 op 44-jarige leeftijd overleed. Hij was een gedreven shorttracker die veel voor zijn club had betekend, zoveel zelfs dat medebestuursleden direct voorstelden de zogenaamde jaarlijkse Pinguinbokaal om te dopen. Hermien Ravensbergen vindt het nog steeds een mooi eerbetoon en ze hoopt dat de Arie Ravensbergen Bokaal ook in de nieuwe schaatshal verreden zal gaan worden. Zelf staat ze niet meer op het ijs, maar helpt wel mee met de wedstrijd en is een van de kassamedewerkers van de Schaatshal.


Verslaggeefster Gerry van Bakel in gesprek met Hermien Ravensbergen.

 

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×