Moderator Huibrecht Bos tijdens een eerder debat in gesprek met een deelnemer.

Dilemmadebat Protestantse Gemeente Leiderdorp over klimaat

De Protestantse Gemeente Leiderdorp organiseert eind van de maand weer een dilemmadebat. Dit keer staat dat in het teken van het klimaat. Aan de orde komen vragen als ‘Kun je ook een beetje groen zijn? Helpt het als je weinig vlees eet? Of maakt het allemaal niet uit wat je doet, zolang er vervuilende tuktuks door de straten van India rijden?

“Als je de actualiteiten volgt, weet je soms niet meer wat je van de klimaatverandering moet vinden. Hoe moet je er tegenaan kijken? Ben je een optimist, een realist of een pessimist en heeft het zin om je in te spannen”, zegt CDA-raadslid Huibrecht Bos die het debat zal leiden.

Tijdens het dilemmadebat geven diverse deskundigen hun kijk op deze zaak. Hans van ’t Woud heeft zich gespecialiseerd in satellietkaarten waarop veel van de klimaatproblematiek terug te vinden is. “Je ziet de gevolgen van ontbossing door boeren en groepen mensen die op drift raken door oorlog of honger”. Zijn stelling is dat alles van invloed is op elkaar. Wat ver weg gebeurt, heeft hier effect en andersom. In zijn opinie heeft het zeker zin om een ‘een beetje groen’ te zijn.

De tweede spreker is Adwin Bosschaart. Hij is hoofddocent aardrijkskunde aan de Hogeschool van Amsterdam en heeft onderzoek gedaan naar de klimaatbeleving van jongeren. In dagblad Trouw zei hij: “Ze reageren lauw op klimaatverandering. Dat is niet vreemd, want het is een abstract probleem”.

Na de bijdrage van de twee deskundigen is er gelegenheid om met elkaar in debat te gaan. Dit gebeurt onder leiding van moderator Huibrecht Bos. De Dorpskerk aan de Hoofdstraat wordt omgetoverd in een ‘Lagerhuis’.

De bijeenkomst wordt gehouden op donderdag 28 maart en begint om 20.15 uur. Rond 21.30 uur wordt de bijeenkomst afgesloten. Toegang is vrij, maar na afloop kunnen aanwezigen je bij de uitgang een bijdrage geven om de onkosten te dekken. Meer informatie: www.pgleiderdorp.nl.

Advertentie

Leiderdorp Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×