Cultuur071 met deze week: LAFV, Lingua Musica, Sijthoff Cultuur en Keytown Swing

In Cultuur 071 worden de Leidse amateur fotografen belicht, focust Lingua Musica op een flamboyant concert USA in Concert, blijkt de cultuurzaal van Sijthoff een waar pareltje en komen we alles te weten over de Lindy hop.

De Leidse Amateur Fotografen Vereniging (LAFV) heeft bij de Bondsfotowedstrijd 2019 maar liefst 5 bronzen en 1 zilveren sticker in de wacht gesleept, wat haar een fenomenale 3e plaats in het landelijk klassement heeft opgeleverd. Om deze vereniging iets meer te belichten zijn in de studio Joost Wensveen, winnaar van het brons en Marcel Schikhof, voorzitter.

www.lafv.nl

joostwensveenphotography.nl/

www.streetpixels.nl/

 

In USA in Concert laat Kamerkoor Lingua in Concert wat bijzonders van zich horen. Zoals ze zelf zeggen een flamboyante selectie van Amerikaanse koormuziek uit de 20e en 21e eeuw, met humor, nostalgie en verrassing.. Hierover gaan we praten met Liesbeth Aleva, voorzitter, Sylvia de Bruijn, één van de alten van het koor, en Frank Harmes, bestuurslid en tenor.

www.linguamusica.nl/

 

In de Doezastraat vind je het Hof van Sijthoff, een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en waarbij cultuur, ontmoeting en duurzaam de uitgangspunten zijn. Wij gingen op bezoek. De cultuurzaal achterin het pand blijkt een pareltje te zijn. Wij praten over dit cultuurcentrum met Jan de Boon, architect, maar vooral initiatiefnemer en Bernhard Schut, één van de vrijwilligers.

www.sijthoff-leiden.nl

 

Altijd al willen weten wat de Lindy hop is, of de boogie en de shag? Ron Smits, oprichter en eigenaar van Keytown Swing vertelt waar deze dans vandaan komt en hoe je het swingen kunt keren.

www.keytownswing.nl

 

De muziekagenda van Peter Visser kan je terugvinden op muziekgezien.blogspot.com en de gehele uitzending kan je hieronder terugluisteren.

 

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×