Wat valt er te kiezen bij het waterschap? Belastingheffing (aflevering 5)

Op 20 maart gaan we naar de stembus voor de waterschapsverkiezingen. In de Leidse regio wordt gestemd voor het algemeen bestuur van het Hoogheemraadschap van Rijnland. In deze serie gaan we in gesprek met zes lijsttrekkers over wat er te kiezen is. Tot en met 17 maart verschijnt er iedere dag een nieuwe aflevering.

Aflevering 5: Belastingheffing. (Video: Chris Aalberts en Reanne van Kleef).

In de vijfde aflevering gaat het over de vraag wie er voor het waterschap moet betalen. Hier bestaan duidelijke verschillen tussen de partijen. De Partij voor de Dieren en de Algemene Waterschapspartij willen de lasten voor bedrijven en boeren verhogen, de PvdA wil vooral vervuilers aanslaan. CDA en Algemene Waterschapspartij willen de belastingen niet verhogen. Van PvdA en Water Natuurlijk mag dat wel omdat dat op langere termijn beter is. Behalve de VVD willen alle
partijen de minima ontzien. De VVD wil alle tarieven herzien.

Volgende aflevering: Democratie

Deze productie is tot stand gekomen met steun van het Leids Mediafonds.
Leiden Leiderdorp Oegstgeest Politiek Regio Voorschoten Zoeterwoude waterschap2019


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×