Kazeem Nasiru in actie. (Foto: Wim de Leeuw).

Gelijkspel brengt Scylla dichter bij tafeltennis play-offs

In het Scylla Tafeltenniscentrum ontspon zich gisteren tussen Scylla en Salamanders een spannende wedstrijd die eindigde in een 3-3 gelijkspel. In de eredivisie tafeltennis zijn Scylla en Salamanders verwikkeld in een strijd om de vierde plek. Een belangrijke strijd omdat de beste vier uit de eredivisie over een maand in de play-offs uitmaken wie Nederlands Kampioen wordt. Door het gelijkspel heeft Scylla nu de beste kansen op plaatsing voor die play-offs.

Kazeem Nasiru opende voor Scylla de wedstrijd met een duidelijke overwinning op Jamshid Sedigh. De speler van Salamanders kan de bal vaak lang op tafel houden maar mist de kracht en wellicht ook wat de durf om zelf het spel te maken. Dat werd duidelijk in zijn wedstrijd tegen Nasiru maar ook in zijn wedstrijd tegen Kim Vermaas. Vermaas had in de eerste game nog moeite om door het nonchalant ogende spel van Sedigh heen te komen (3-11) maar trok daarna de partij naar zich toe. De 11-4 in de slotgame liet weinig onduidelijkheid toe over wie de beste was.

Olivier Altenburg speelde een knappe wedstrijd tegen Casper ter Lüün. Na de eerste games verloren te hebben kwam Altenburg namelijk sterk terug. Hij dwong een vijfde game af waar het toch nog mis leek te gaan. Olivier kwam met 5-1 achter maar kwam terug. Een 3-7 achterstand boog hij om tot een 8-7 voorsprong. Daarna was het Ter Lüün die terugkwam en zelfs twee matchpunten kreeg. Het slotakkoord was echter toch weer voor Olivier: Met 12-10 pakte hij de wedstrijd.

De andere drie punten waren voor Salamanders. Grote man bij Salamanders was Roel Bogie. Hij won zowel van Vermaas (3-0) als van Altenburg (3-1). Ter Lüün liet in zijn wedstrijd tegen Nasiru zien hoe belangrijk het is om een goede service te hebben; het werd een mooie wedstrijd die uiteindelijk met 8-11 in de beslissende vijfde game naar Salamanders ging.

Door het gelijkspel blijven de onderlinge posities onveranderd. Scylla heeft ook na gisteren nog 7 punten voorsprong op Salamanders. Dat zou met nog twee wedstrijden te gaan genoeg moeten zijn.  Het programma van Scylla is echter wel wat zwaarder. Scylla moet nog twee keer uitspelen: Tegen Smash ’70  en Taverzo (de nummer 1)  Salamanders speelt nog twee keer thuis: tegen Smash ‘70 en Avanti  (de nummer 6).

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×