(Foto's: Emile van Aelst)

Lorenzo Vitolo winnaar Leidse Jazz Award 2019

Na 2 voorrondes eerder deze maand was zondagmiddag in de Breezaal de finale van de 11e Leidse Jazz Award. Vier kandidaten streden om de award die landelijk in steeds hoger aanzien komt te staan. De Breezaal was goed gevuld en het publiek genoot van de optredens. Voor de jury was het een moeilijke taak een keuze te maken uit drummer Martin Hafizi met zijn trio, het kwintet van de Spaans/Catelaanse Alba Careta Arnaus en de trio’s van de pianisten Lorenzo Vitolo en Alexandre Lesage. Na ruim een half uur juryberaad was de keuze gevallen op de Italiaanse Lorenzo Vitolo met zijn trio. De winnaar kreeg behalve een cheque van 1.000 euro en de kristallen wisselbokaal ook een CD opname bij het label Challenge Records.

De keuze van de jury werd niet door iedereen in de zaal gedeeld, veel bezoekers hadden verwacht dat de Spaanse/Catelaanse Alba Careta Arnaus met de eer zou gaan strijken. Zij maakte met haar arrangementen en duidelijk Catelaanse invloeden grote indruk op het publiek. Misschien een idee om volgend jaar eens na te denken over ook een publieksjury bij de finale.

Behalve de jury voor de Leidse Jazz Award was er ook een studenten jury. Zij kozen Alexandre Lesage met zijn trio als winnaar.

 

Cultuur


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×