(Foto: Regio15).

Stormachtig weekeinde zorgt voor schade en overlast

De harde wind die afgelopen weekeinde in onze regio waaide, heeft op verschillende plekken voor schade gezorgd. Onder meer op het Stationsplein, de Herensingel, de Rijn en Schiekade, de Nieuwe Rijn, de Joseph Haydnlaan en aan het Van Vollenhovenplein moest de brandweer in actie komen. Ook in Voorschoten was assistentie van de brandweer op meerdere plekken nodig. Daar ontstond stormschade in de Schoolstraat en de Bertus van Akenlaan.

Aan het Utrechtse Jaagpad kwam een woonboot door de harde wind deels los te liggen. De brandweer kwam ter plaatse en heeft het woonschip provisorisch vastgemaakt. (Foto: Regio15).

Aan het Van Vollenhovenplein staat de flat in de steigers. De brandweer werd gewaarschuwd omdat er steigerdelen op het grasveld lagen en omdat een bouwlift wat instabiel leek. De goederenlift is extra goed vastgezet. De steigerplaten waren vermoedelijk van de stapels die op de grond stonden gewaaid en niet van de verdiepingen. (Foto’s: Regio15).

Bij een flatgebouw aan de Jan Luykenlaan in Leiden waaiden golfplaten van een dak. De brandweer heeft loszittende golfplaten verwijderd en de rest extra vast gezet. (Foto: AS Media).

Zaterdagavond kwamen enkele zonnepanelen van een woning aan de Bertus van Akenstraat in Voorschoten los door de storm. De brandweer heeft de loszittende panelen verwijderd en de rest vastgezet. (Foto’s: AS Media).

Aan de Rijn en Schiekade leverde een losse tak boven de weg gevaar op voor voorbijgangers. De brandweer heeft de tak weggehaald. (Foto’s: Chris de Waard).

Advertentie

112 Sleutelstad Leiden Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×