Boeteregen voor overlastgevende Turkse bruiloftsstoet

105

Een Turkse bruiloftsstoet die dit weekeinde naar Den Haag vertrok vanaf de Bosdreef in Leiderdorp heeft voor de nodige overlast gezorgd. De politie kreeg al snel een serie meldingen over de grote groep auto’s en sportwagens die zich zou misdragen op de weg in Leiden en Leiderdorp. De stoet van circa twintig auto’s vertrok in eerste instantie vanaf de Richard Holstraat in Leiden voor een rondje door de omgeving.

De politie ging met meerdere voertuigen en motorrijders richting Bosdreef, waar de stoet inmiddels was gestopt. Ook een politiehelikopter circelde geruimde tijd boven de stoet. Er zijn tientallen bekeuringen uitgeschreven voor verschillende verkeersovertredingen. Een van de bestuurders werd aangehouden, omdat hij nog verschillende boetes had openstaan.

Delen

105 reacties

 1. Een Leids burger op

  Goed zo aanpakken die onaangepasten .Hier gelden de Nederlandse wetten . Ook tijdens een turks bruiloftsfeest . We zijn hier niet in Erdoganistan.

 2. Bo Krook

  Kan het ook bij een waarschuwing laten. Toch sneu om die mensen hun dag te verpesten.

  Als er een agent / agente gaat trouwen krijgen ze vaak ook nog de verlening van een collega met motorondersteuning en blauwe lampen.

  🧐🧐🧐

  • 1. Je windt je zelf op over Bianca, dus het verwijt “Heb je niets beters te doen” kan even goed tegen jou gebruikt worden.
   2. “Begrijpelijk” vinden dat iemand Neder-Turkse misdragingen zou goedpraten omdat men met een Neder-Turk(se) getrouwd is, is omstreden mening, volgens sommigen getuigt het van een niet-Nederlandse moraal en moet je op inburgering of het land uit (je bent toch al niet van hier). “Begrijpelijk” kan twee dingen betekenen: ‘Ik begrijp het maar keur het niet goed” en “Ik begrijp het en keur het goed”. Bedoel je het laatste, dan breek je met onze christelijke-humanistisch-etc cultuur, volgens sommigen. Het christendom heeft ‘Oog om oog, tand om tand” namelijk vervangen door het geweldloos ‘de andere wang toekeren’. Meer nog preekte Jezus onder andere het liefhebben van de vijand. Alleen je naaste liefhebben – Turkse Nederlanders steunen louter omdat je met een Neder-Turk getrouwd bent – kan iedereen. Daaraan is niets verdienstelijks. Overigens kun je ook op andere, mijns inziens sterkere, gronden een universele moraal verdedigen. IK keer me tegen je geborneerdheid. Een medegeborneerde jaagt jou zo Leiden uit, met een vergelijkbare redenering als de jouwe.

 3. Miranda De Wit

  ajoh mensen zeik niet zo…. die Turken deden op de singel wat verkeerd en in Leiderdorp hebben ze zich netjes gedragen deze site’s zijn er om onnodige discussie te houden en je moet je met een Turk zijn om je hier druk om te maken … alleen die onnozele reacties al van bepaalde hier word graag overdreven en Tsjaa ze hebben het tegenwoordig nou eenmaal op zulke stoets gemunt maar om dan naar inkomen etc te vragen is dan een beetje overdreven zelfs met een uitkering huur je zo’n auto

 4. Janneke van Kempen-Nell

  Top! Dat is de zoveelste ( ik zal geen culturen noemen) trouwpartij rondom Leiden waarbij de bestuurders van de wegscheurende ( gehuurde?) Porsches, Lamborghini’s en andere dure opvallende auto’s asociaal rijgedrag vertonen en zich midden op straat vertonen zodat er opstoppingen ontstaan in het verkeer. Ook als je trouwt heb je je aan de regels te houden.

 5. Brenda Heinzo

  Bianca Polane Er zijn mensen wel bij aanwezig geweest en hebben zelf gezien dat een ouder iemand bijna ten val kwam. Er gelden wetten in dit land en die geld voor iedereen ook met een andere afkomst!

 6. Willem Brandt

  En terecht, ze denken dat ze al toeterend ongestraft alle verkeersregels aan hun laars te lappen onder het mom van cultuur, ik zeg goed werk politie dit moet veel vaker gaan gebeuren

 7. Monique Simons

  Het gaat niet alleen om t toeteren..maar vooral vaker om t voorkomende associale rijgedrag dat dan vertoond wordt.
  Dit heeft niets met cultuur te maken.
  Dus ..sportauto huren ..gewoon doen..maar wel normaal rijgedrag…
  Hou de leuke feest stemming..
  iedereen een mooie dag…
  en zelfs je omgeving🤗

 8. Sophia Van Tongeren

  Terecht….sluiten de hele weg af….wat als er een ambulance en of brandweer voor spoed onderweg is????de weg is niet zomaar weer vrij omdat ze binnen zijn…je zal die hulp maar nodig hebben….wat als er een kind op het fietspad rijdt …auto’s rijden ..keren daar alsof het niks is..dan wordt er hoogst waarschijnlijk gezegt dat ze van niks weten.er moet vaker gehandhaaft worden.

 9. Waar gingen die opstootjes destijds op de Erasmusbrug in Rotterdam ook alweer over ?
  Met al die auto’s en Turkse wandelaars luidruchtig scheurend en toeterend en schreeuwend met Turkse vlaggen uit het portierraampje ?
  Dat de dictator Recept Tayyip Erdogan iets had gewonnen, of zo ?

 10. Ruud Koet

  Ze denken gvd dat ze hier alles mogen, moeten wij in Turkije doen……, zit je zomaar een paar maanden opgesloten hé 🙁

 11. Emel Lagas

  Als iemand bijna ten val is gekomen is dat ernstig maar ik denk zeker niet de bedoeling vd stoet om iemand in gevaar te brengen……. zelf heb ik iedere dag last van appende telefonerende verkeersdeelnemers (fietsers automobilisten scooterrijders ) wat zeer gevaarlijk is!!! zou willen dat de politie daar zo massaal voor uit rukte / in actie kwam… En dat toeteren doen ze al jaren en zal wel zo blijven ook…. dan t onderzoek naar hoe men zulke auto’s kan rijden tjonge jonge….. vreemd! Bianca Polane goed verwoord 😉

 12. Martine Marijt Mergler

  Onnodig claxoneren is verboden idioot rijgedrag ook bruiloft is geen excuus u of uw kind zal maar doodgereden worden laast ook op marnixstraat oude baas in scootmobiel werdt gewoln vd weggedrukt

 13. Geert wilders op

  Hoe meer commentaar op turkey marokkanen hoe meer overvallen radicale kluisinbraken crack verkopen aan jullie pedofielenhoerenvolk op opsporing verzocht hahaha jullie helpen ons meer haat te geven meer crime haha !kk zielige tokkies in jullie eigen land geen geld hebben hjah

Je bent nu offline