LSG Intellimagic werd vorig jaar voor het eerst in het 123-jarig bestaan landskampioen. (Archieffoto: Reanne van Kleef).

Leidse schakers één overwinning verwijderd van nieuw landskampioenschap

De Leidse schakers van LSG IntelliMagic zijn twee speelrondes voor het einde van de competitie slechts één overwinning verwijderd van prolongatie van hun landstitel. In de Meesterklasse werd afgelopen weekend directe concurrent BSG met 5 1/2 – 4 1/2 verslagen, waardoor de Leidenaren nu fier aan kop gaan. Zaterdag 13 april vindt in het Leidse Denksportcentrum de kampioenswedstrijd tegen hekkensluiter Stukkenjagers plaats.

De wedstrijd tegen BSG werd al bestempeld als ‘de wedstrijd van het jaar’, maar toen een deel van de Bussumse spelers afwezig bleek, werd het extra spannend. Binnen het schaken betekent dat namelijk, tot onvrede van onder andere LSG, dat een ploeg stad en land mag afbellen naar vervangers. Meestal worden er dan een aantal internationale grootmeesters opgetrommeld die normaal niet voor de ploeg spelen en ook bij aanvang van het seizoen niet als invalspeler opgegeven hoeven te worden. Dat was ook bij BSG het geval. Daardoor speelden de twee sterke grootmeesters Lagarde (2631) en Cornette (2552) zaterdag mee.

De spelers van LSG lieten zich echter niet gek maken en wisten dat de punten op de lagere borden behaald moesten worden. Met overwinningen op vier borden en remises op drie borden lukte dat en ging LSG met een belangrijke overwinning op zak terug naar Leiden. De Leidse ploeg staat nu drie wedstrijdpunten voor op de nummers twee en drie. Met nog twee speelrondes te gaan ligt de tweede landstitel in het 124-jarig bestaan van de club nu voor het grijpen.

Lees op de website van LSG het volledige wedstrijdverslag en de analyse van de partijen.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×