(Kaartje: NOS).

Forum voor Democratie definitief grootste in Zuid-Holland

Met elf zetels komt Forum voor Democratie als nieuwe partij in Provinciale Staten van Zuid-Holland. Vannacht leek het er op basis van een exitpoll van de NOS nog op dat de partij van Thierry Baudet tien zetels had gehaald. Daar is er dus nog een bijgekomen na het tellen van 92,5 procent van de stemmen. De VVD is nu de op een na grootste partij van de provincie met negen zetels. GroenLinks en D66 volgen met elk vijf zetels. Voor D66 is dat een verlies van twee, terwijl GroenLinks er juist twee wint.

In Leiden haalde GroenLinks de meeste stemmen en stijgt fors. Vergeleken met 2015 krijgt de partij er 6,8 procent bij en komt op 19 procent. D66 verliest ook hier aanhang en komt op de tweede plaats met 16,5 procent van de stemmen. Dat is 5,3 procent minder dan vier jaar geleden. Op plek drie staat de VVD met 12,5 procent, een licht verlies van 0,8 procent.

Forum in Leiden op vier
In Leiden eindigt Forum voor democratie op de vierde plaats. De partij haalt 11,3 procent van de stemmen en is daarmee in Leiden groter dan de PvdA  (10,5 procent), de Partij voor de Dieren (6,6 procent) en het CDA (5,1 procent). Zie voor alle uitslagen bijgaand kaartje.

 

Advertentie

Leiden Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×