Per woning zullen ook 6 zonnepanelen op het dak worden geplaatst. (Archieffoto).

Energiebesparing Elzenhof Zoeterwoude gestart

Aan de Elzenhof in Zoeterwoude-Rijndijk is donderdag de vervanging van centrale verwarmingsinstallaties voor combiketels met warmtepomp van start gegaan. In combinatie met zes zonnepanelen per woning wordt de Elzenhof een stuk energiezuiniger en daarmee duurzamer.

De vervanging past binnen het Zoeterwoude Duurzaam 2030 beleid van de gemeente. De eerste buitenunit werd dan ook geplaatst door een team bestaande uit: wethouder Ton de Gans, Chrétien Mommers (directeur bestuurder Rijnhart wonen) en Peter Brunt (programmamanager duurzaamheid). De (overigens symbolische) plaatsing gaf donderdagochtend het startsein voor de vervangingsactie. De komende periode zal de firma Bonarius de overige woningen aan de Elzenhof onder handen nemen.


Ton de Gans, mevrouw Van den Eijkel (bewoonster) , Peter Brunt en Chrétien Mommers bij de buitenunit.

Duurzaamheid Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×