(Foto's: PR Het Wedde).

93 kinderen behalen zwemdiploma in Het Wedde

Zwembad Het Wedde was dit weekend examenlokaal voor 93 kinderen die de volgende stap wilden zetten in hun zwemcarrière.  Onder aanmoediging van ouders, broers, zussen, overige familie en vrienden zwommen de examenkandidaten zich naar het felbegeerde zwemdiploma.

Zwem-ABC
Het Zwem-ABC bestaat uit drie Nationale Zwemdiploma’s: A, B en C. Het Zwem-ABC is gericht op kinderen vanaf 4 jaar. De zwemdiploma’s A en B zijn daarin waardevolle tussenstappen, maar wie het complete Zwem-ABC op zak heeft, is een echte vriend van het water geworden. Met het Nationale Zwemdiploma C op zak voldoen zwemmers aan de Nationale Norm Zwemveiligheid.

Bij het Zwem-ABC leren kinderen vanaf het begin vier zwemslagen: enkelvoudige rugslag, schoolslag, borstcrawl en rugcrawl. Er wordt ook aandacht besteed aan allerlei oefeningen in diep water, zoals verschillende manieren van in het water gaan, onder water zwemmen, klimmen en klauteren op een vlot en op de kant en naar de bodem gaan. Deze vaardigheden helpen een kind om zich in onverwachte situaties te kunnen redden en om plezier te hebben in het water.

Sport Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×