(Foto's: Politie Leiden).

Overbeladen bestelbus van de weg geplukt

Agenten zagen gisteravond een bestelauto staan waarvan werd vermoed dat deze te zwaar beladen was. De achterbanden van de auto raakten bijna de wielkasten. De mannen die bij de auto stonden, kregen van de politie te verstaan dat ze zo niet mochten gaan rijden. Ondanks die waarschuwing zagen agenten de bestelbus een kwartier later op de Churchilllaan rijden.

In de Bachstraat is de bus aan de kant gezet. Het ‘Team Verkeer’ van de ‘Eenheid Den Haag’is ter plaatse gekomen om de auto op locatie te wegen. Terwijl alles klaargezet werd, werden de papieren van de bestuurder gecontroleerd. Hij bleek een internationaal rijbewijs te hebben, maar kon het eveneens verplichte geldige rijbewijs niet tonen. Dat bleek verlopen te zijn.

Nadat de auto gewogen was bleek dat het voertuig 27 procent te zwaar beladen was. Het maximum gewicht mocht 2700 kilo zijn, maar de teller stopte pas bij 3430 kilo. De aslast op de achterste as werd overschreden met 52 procent. De bestuurder heeft een bekeuring van zeshonderd euro gekregen. Verder krijgt hij binnenkort een boete in de bus voor het rijden met een verlopen rijbewijs. De hoogte daarvan wordt bepaald door de officier van justitie.

De eindbestemming van de bestelbus was Lyon in Frankrijk. Die trip moest uitgesteld worden totdat de bus op het juiste gewicht was.

Advertentie

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×