5 tips bij het uitzoeken van een internetprovider

Ga je verhuizen, en moet je voor je nieuwe woning een internetabonnement afsluiten? Of ben je niet meer tevreden met je huidige internetaansluiting en wil je op zoek naar een andere provider? Als je op zoek bent naar een internetprovider zijn er een hoop overwegingen te maken. We geven je vijf tips voor het uitzoeken van een internetprovider, zodat je in de toekomst zonder problemen online kunt.

1.    Zoek uit welke aansluitingen mogelijk zijn

Als je op zoek gaat naar een internetprovider, is het allereerst belangrijk vast te stellen welke aansluitingen er mogelijk zijn. Eerder was internet enkel over de telefoonlijn mogelijk. Van ADSL of VDSL maken echter bijna geen huishoudens meer gebruik, omdat dit vaak vrij traag internet geeft. Op de meeste plekken in Nederland is er tegenwoordig wel óf kabel aanwezig, óf kun je internet ontvangen via glasvezel.

2.    Een internetprovider kiezen

Weet jij welke aansluiting er voor jouw woning is, dan bestaat de volgende stap uit het kiezen van een internetprovider. Online kun je gemakkelijk providers vergelijken. Door je postcode en huisnummer in te voeren zie je direct welke internaanbieders beschikbaar zijn. Bij internet via de kabel bestaat de keuze vaak uit Ziggo of Caiway, terwijl glasvezel wordt aangeboden door onder andere T-Mobile, KPN, Telfort, Xs4all of Online.

3.    Bepalen welke snelheid nodig is

Bij het uitzoeken van een internetprovider is het belangrijk om te bepalen welke snelheid nodig is. Gebruik je internet voornamelijk om bijvoorbeeld je email te checken, nieuwspagina’s te bezoeken en informatie over het weer en verkeer op te zoeken? Dan hoe je minder data te up- en downloaden dan wanneer je veel televisieseries streamt via Netflix, of vaak online games speelt. In het eerste geval is rond de 25 Mbit/s voldoende, terwijl in het tweede geval een internabonnement met een downloadsnelheid van minimaal 50 Mbit/s wordt aanbevolen.

4.    Een pakket kiezen dat bij je past

Als je een nieuwe internetprovider gaat uitzoeken, heb je vaak de keuze uit diverse pakketten. Gebruik je je mobiele telefoon om te bellen en kijk je voornamelijk tv via streamingdiensten, doen voldoet enkel een internetabonnement. Wil je echter ook via een vaste telefoonlijn kunnen bellen en een uitgebreid tv-pakket, dan kun je beter een alles-in-1-abonnement kiezen.

5.    Let op de algemene voorwaarden en eventuele extra’s

Bij het uitzoeken van een nieuwe internetprovider, is het interessant te kijken welke extra’s er geboden worden en welke voorwaarden er gelden. Zo kun je mogelijk korting op je maandbedrag krijgen als je kiest voor een langer opzegtermijn. Ook krijgen nieuwe abonnees soms de eerste maanden korting op het abonnementsgeld, of bijvoorbeeld gratis antivirusprogramma’s of spamfilters, of reclamevrije e-mail.

Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×