(Foto: Prokwadraat).

Straattheater en draaiorgels eren Zangeres Zonder Naam

Het centrum van Leiden wordt zondag 7 april tussen 13.00 en 17.00 uur weer overgenomen door gratis straattheater en draaiorgels. Dan vinden Verhalen van de Stad en de Leidse Draaiorgeldag plaats. Beide evenementen staat dit jaar in het teken van de Zangeres Zonder Naam.

Het is dit jaar 100 jaar geleden dat de Koningin van het Levenslied in Leiden werd geboren. Tijdens Verhalen van de stad worden vier scènes gespeeld, geïnspireerd op haar leven, maar vooral door de liederen en teksten die ze ten gehore bracht. De uitvoeringen gaan over de momenten in het leven die ze zo vaak bezong: kind zijn, verliefd zijn, scheiden en doodgaan. De scènes zijn tussen 13.00 en 16.00 uur te zien in het gebied rond De Burcht en de Hooglandse Kerk.

De Haarlemmerstraat en het plein voor de Hooglandse kerk vormen ook dit jaar het decor van de Leidse draaiorgeldag. De Leidse draaiorgels spelen om beurten liedjes van vooral de Zangeres Zonder Naam.

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×