Tarotkaarten leren lezen: 6 tips

Heb je in een enthousiaste opwelling besloten tarot dagkaarten te kopen maar heb je nu eigenlijk geen flauw idee hoe het allemaal werkt? Je bent zeker niet de eerste. Hoewel tarotkaarten ontzettend interessant kunnen zijn en je allerlei inzichten kunnen geven, is het natuurlijk wel zo fijn om te weten hoe je ze nu eigenlijk moet lezen. We geven je dan ook 6 handige tips!

  1. De opbouw van Tarot

Om te beginnen is het natuurlijk wel handig om te weten hoe de opbouw van tarot eruit ziet. Het spel kent 78 kaarten, welke onderverdeeld zijn in verschillende categorieën. Deze categorieën zijn de Grote Arcana (de grote geheimen van het leven) en de Kleine Arcana (de kleine geheimen).

  1. Het verschil tussen de Grote en Kleine Arcana

Waarom twee verschillende categorieën? De Grote Arcana gaat over de grote geheimen van het leven; de zaken die je niet in de hand hebt en die in het verleden reeds gebeurd zijn of in de toekomst staan te gebeuren. De Kleine Arcana gaat over de kleine geheimen van het leven; en dit zijn de zaken die jij zelf in de hand hebt.

  1. Koop een goed boek

Misschien heb je bij aankoop een boek gekregen, of misschien heb je alleen de kaarten besteld. Heb je nog geen boek, dan is het ontzettend verstandig om er eentje aan te schaffen. Kies een boek dat niet te uitgebreid is, maar alle symbolen wel duidelijk vermeldt. Het is natuurlijk de bedoeling dat je de betekenis van de kaarten en afbeeldingen hierop uiteindelijk begrijpt, en toe kunt passen op je eigen leven.

  1. Denk na over de symbolische betekenis

Een specifieke tarotkaart kan een bepaalde betekenis hebben. Je kunt deze betekenis online of in het boek terugvinden. Maar hoe jij deze betekenis interpreteert aan de hand van jouw leven of degene tegenover je – is helemaal aan jou. Begin bij jezelf, en denk na over de mogelijke symbolische betekenis die een bepaalde kaart voor jouw leven kan hebben.

  1. Makkelijker onthouden

Nu dat je alle kaarten goed hebt doorgenomen en overal even over na hebt gedacht, is het ook wel handig om te onthouden wat iedere kaart betekent. Leg een reeks van tien tarotkaarten op een rij, en verbindt twee steekwoorden aan iedere kaart waardoor jij de betekenis makkelijk kunt onthouden. Herhaal dit met alle kaarten totdat je bij iedere kaart precies weet wat deze betekent zonder het boek te hoeven gebruiken!

  1. Herhalen, herhalen, herhalen

Zorg dat je een aantal dagen bezig blijft met het begrijpen en leggen van de kaarten. Hoe vaker je het doet, hoe sneller en makkelijker het gaat!

Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×