Kazeem Nasiru. (Foto: Wim de Leeuw).

Scylla plaatst zich voor play-offs eredivisie

Ondanks een blessure en een 5-1 nederlaag bereikte het herenteam van Scylla het doel dat het zich voor dit seizoen stelde: Plaatsing voor de play-offs. In Zoetermeer kwam Taverzo vrij makkelijk op een voorsprong door de overwinning van Padasek Tanviriyavechakul op Merijn de Bruin. Scylla maakte echter direct gelijk doordat Kazeem Nasiru in een spannende wedstrijd Jochem de Hoop versloeg, met 9-11 in de beslissende vijfde game. In de volgende wedstrijd ging het echter mis voor Scylla. Olivier Altenburg blesseerde zich al in de tweede rally van zijn partij tegen Jacub Folwarski. Ondanks zijn schouderblessure speelde hij de partij nog uit, maar een vuist kon hij niet meer maken.

Direct na de pauze kreeg het publiek een partij voorgeschoteld tussen de beide kopmannen. Tanviriyavechakul en Nasiru brachten het beste in elkaar boven en trakteerden daarmee het publiek op een spectaculaire wedstrijd. Tanviriyavechakul trok hierbij aan het langste eind (11-6, 9-11, 16-14, 11-8). Na de winst van Folwarski op De Bruin was de wedstrijd gespeeld. Altenburg liet gezien zijn blessure zijn partij tegen De Hoop noodgedwongen lopen. Nadelige gevolgen had dit niet. Concurrent Salamanders ging namelijk zaterdag hard onderuit tegen Smash ’70. Het team verloor in eigen huis met 0-6 en werd daarmee kansloos voor de play-offs.

Terwijl in de competitie de laatste ronde nog gespeeld moet worden zijn de kaarten geschud. Scylla voegt zich bij de beste vier van de eredivisie en het heeft er alles van weg dat de tegenstander in de halve finale van de play-offs wederom Taverzo zal zijn. Zonder blessures wordt dit dan natuurlijk een heel andere wedstrijd met alle kansen voor Scylla om voor een sensatie te zorgen. Twee jaar geleden stond dezelfde halve finale op het programma. Toen was over drie wedstrijden Taverzo net de sterkste.

 

Advertentie

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×