VVD Voorschoten houdt ludiek pleidooi voor regionale samenwerking

De VVD in Voorschoten heeft bij wijze van serieus bedoelde 1 aprilgrap het plaatsnaambord dat op de Voorschoterweg de grens met Leiden markeert, vervangen door een eigen exemplaar. “Want de regio kan wel wat meer Voorschoten gebruiken”, aldus de liberalen uit de Leidse buurgemeente.

“Meer samenwerking in de regio is hard nodig”, zegt voorzitter Peter van der Haven van de VVD Voorschoten. “En toch zit er weinig beweging in. Maar de VVD Voorschoten weet wat er mis is. Het lijkt wel of we bang zijn dat ons hele gebied één groot stedelijk gebied wordt. Dat kan natuurlijk niet en dat is ook niet de bedoeling. We moeten juist samenwerken zodat we ons eigen unieke profiel kunnen bewaken en Voorschoten is daarvan het beste voorbeeld. We hebben lokaal goed samengewerkt om problemen op te lossen. Dat willen we ook buiten ons dorp en met onze buren doen. Daarom pleiten wij ervoor om onze regio voortaan de Voorschotense regio te noemen. Een mooie opmaat naar één grote gemeente Voorschoten, vanaf de kust tot aan Zoetermeer.”

Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×