Van der Kaap (midden) heeft zijn omstreden vergelijking na de stevige kritiek verwijderd.

Twitterrel rond holocaust-vergelijking Leids raadslid

Het Leidse raadslid Harbert van der Kaap van de Partij voor de Dieren heeft zich de woede van in elk geval een aantal collega’s van GroenLinks Leiden op de hals gehaald met een Tweet waarin hij het bestrijden van muskusratten vergeleek met de vernietiging van Joden in de Tweede Wereldoorlog.

“Het blijft een definitieve oplossing waarnaar gezocht wordt en in het Duits heet dat nu eenmaal Endlösung”, verdedigt Van der Kaap zich in eerste instantie nog naar aanleiding van de niet malse kritiek van GroenLinks–raadslid Olsthoorn: “Dit PvdD-raadslid is de weg kwijt. De muskusrattenbestrijding vergelijken met de Holocaust. En dat ook nog op de Baudet-manier: doen alsof je de letterlijke betekenis gebruikt terwijl iedereen het woord gebruikt om de vernietiging van de Joden aan te duiden.”

“Totaal smakeloos en schokkend om het bestrijden van muskusratten, wat je er ook van vindt, te vergelijken met de Holocaust”, voegt GroenLinks fractievoorzitter North er aan toe.

Van der Kaap heeft zijn Twitterbericht inmiddels verwijderd.

Leiden Politiek


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×