Op 6 en 7 april stopt de trein niet op Leiden Centraal. (Foto's: Sven Brandenburg).

Dit weekend geen treinverkeer op Leiden Centraal

Dit weekend wordt het treinbeveiligingssysteem van NS Station Leiden Centraal vervangen. Als gevolg stoppen er op zaterdag 6 en zondag 7 april geen treinen op het station in Leiden. De NS zet bussen in tussen Leiden en Haarlem, Schiphol, Den Haag Centraal en Alphen a/d Rijn.

In heel Nederland werkt de ProRail de komende jaren flink aan het spoor. Zo verdwijnen de wissels op veel plekken. Door treinen over vaste sporen naar bepaalde perrons te laten kan er sneller worden gereden. De NS kondigt nu al op haar website aan dat er tussen 2021 en 2028 gedurende twee periodes van zestien dagen lang slechts zeer beperkt treinverkeer mogelijk is, als gevolg van het weghalen van wissels.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×