44e Leidsch Dagblad Singelloop live in beeld

Even voor 19.30 uur start hier de livestream van de Singelloop. Precies om 19.30 uur lost prins Pieter-Christiaan het startschot en gaan de duizenden lopers op pad voor een rondje van ongeveer zeven kilometer over de Leidse singels.

Het sportieve familie-evenement wordt voor alweer de 44e keer georganiseerd. Dat sluit mooi aan bij het feestje dat de Universiteit Leiden dit jaar viert. Vanwege die 444e verjaardag sponsort de universiteit de singelloop dit jaar. Voor elke loper doneert de universiteit 44 cent en met zo’n vijfduizend deelnemers tikt dat lekker aan.

De opbrengst gaat dit jaar naar Woonzorgcentrum Wijckerslooth in Oegstgeest (twee interactieve katten), Mytylschool de Thermiek Leiden (vier zitzakken), Woonzorggroep Voorschoten (tovertafel), afdeling rolstoelrugby DIOK Leiden (materiaal), Toonkunstorkest Leiden (geluidsschermen), Het babyhuis Leiden (inventaris), Hospice Issoria (deel aanschafkosten nieuwe afzuigapparatuur) en Zorgboerderij Van Velsen Zoeterwoude (twee relaxstoelen).

(Cartoon: Maarten Wolderink).

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×