Gerard Bakker jr. in actie. (Foto: Wim de Leeuw).

Twee nederlagen Scylla veranderen stand competitie niet

Het laatste weekend van de reguliere competitie bracht Scylla geen overwinningen, maar de blik is alvast gericht op de ontknopingen in de eredivisie tafeltennis. Heren 1 doet mee in de play-offs voor het kampioenschap en Dames 1 moet zich in de play-downs staande houden om in de Eredivisie te blijven.

Het eerste herenteam van Scylla had zich vorig weekend al gevoegd bij de beste vier van de eredivisie en mag dus in de play-offs een gooi doen naar het Nederlands Kampioenschap. Met deze zekerheid besloot Scylla om Olivier Altenburg en Kim Vermaas in de laatste wedstrijd van de reguliere competitie rust te gunnen. Begrijpelijk aangezien Altenburg herstellende is van een schouderblessure, en Vermaas zich voorbereidt op haar deelname aan het WK dat van 21-28 april wordt gespeeld in Boedapest.

Voor Scylla een mooie gelegenheid om talent uit de eigen opleiding te testen op eredivisieniveau. Michiel van Dijk, speler van het tweede herenteam en “eigen kweek”, reisde daarom met Kazeem Nasiru en Gerard Bakker jr. af naar Zwolle voor de wedstrijd tegen de nummer twee van de competitie, Smash ’70.

Met Viktor Brodd in de gelederen maakt Smash ’70 dit jaar een goede kans op het kampioenschap. De Zweed steekt in de eredivisie met kop en schouders boven de rest uit en wint zijn partijen moeiteloos. Ook dit weekend kwam hij niet in de problemen tegen Nasiru en invaller Van Dijk. Nasiru en Bakker wonnen op hun beurt met duidelijke cijfers (3-0) van respectievelijk Martijn de Vries en Collin Rengers. Tegen dezelfde Rengers was de talentvolle Van Dijk dicht bij een overwinning. In een spannende partij met mooie rally’s aan beide kanten kwam hij zelfs met 2-1 in games voor. Daarna was het toch Rengers die de partij naar zich toe trok en ook de beslissende vijfde game pakte. In de slotpartij moest Bakker zich gewonnen geven tegen de Vries.

De 4-2 overwinning voor Smash ’70 bracht geen verandering in de ranglijst. Smash ’70 bleef dus tweede en Scylla vierde. Dat betekent dat Scylla de play-offs zondag 14 april in het Scylla Tafeltenniscentrum zal beginnen met een thuiswedstrijd tegen koploper Taverzo. Aanvang 14.00 uur.

Het damesteam van Scylla reisde zondag af naar Heerlen. Op de 5-1 nederlaag viel weinig af te dingen. Heerlen is van plan dit jaar een gooi naar de titel te doen, en met Elena Timina en Tatiana Garnova moet dit mogelijk zijn. Timina sloot met haar overwinningen op Marie Depuydt en Kim Hergelink de reguliere competitie ongeslagen af. Ook Garnova bleef dit weekend ongeslagen tegen Esmee van Marwijk en Depuydt. Van Marwijk zorgde wel voor het tegenpunt door een solide 3-0 overwinning op Rachel Gerarts. Het damesteam van Scylla zal in de play-downs op zaterdag 13 april uitkomen tegen Vriendenschaar, waarvan Scylla in de reguliere competitie al tweemaal wist te winnen. Die wedstrijd wordt gespeeld in Gouda, aanvang is om 18.00 uur.

 

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×