De koeien springen van geluk in de wei. (Foto: Robbert Beurse).

Koeien dansen bij Captein

Na een winter in de stal gingen de koeien van Kaasboerderij Captein uit de Weipoort in Zoeterwoude zaterdag voor het eerst weer naar buiten. Traditiegetrouw waren de dames dolle het dolle heen en ‘dansden’ ze door de wei.

Om hun magen aan de overstap van wintervoer naar gras te laten wennen wordt de tijd die de herkauwers buiten doorbrengen langzaam opgebouwd. “De komende weken zullen ze vooral overdag buiten lopen, zodra de grasgroen en het weer het toe laat gaan ze ook ‘s nachts naar buiten”, verklaarde kaasboer Frank Captein tegenover Sleutelstad.

Enkele tientallen mensen waren naar de boerderij gekomen om de dansende koeien te aanschouwen. Het winkeltje op het terrein draaide overuren.

Graskaas
De eerste graskaas (gemaakt met melk van grasetende koeien) van 2019 wordt over zes weken verwacht. De graskaas van 2018 werd onlangs beloond met de Cum Laude award voor de beste boeren Goudse oplegkaas van Nederland.


Robbert Beurse in gesprek met Frank Captein over de dansende koeien.

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×