Snorscooters worden ook in Leiden mogelijk verbannen naar de rijbaan.

Snorscooters mogelijk ook in Leiden naar rijbaan

De gemeente Leiden gaat nog deze zomer onderzoek doen naar scootervrije fietspaden. Dat zegt wethouder Martine Leewis naar aanleiding van het Amsterdamse scooterbeleid dat gisteren van kracht werd. Snorfietsers moeten in de hoofdstad voortaan gebruik maken van de rijbaan. Het fietspad is voor hen voortaan verboden terrein. Ook is een helmplicht ingevoerd. Aan het eind van dit jaar moeten de resultaten van het Leidse onderzoek bekend zijn en wordt bekeken of scootervrije fietspaden realistisch zijn in Leiden.

Als zo’n verbod voor snorscooters ook op de Leidse fietspaden zou worden ingevoerd, dan is dat volgens de Fietsersbond Leiden een goede ontwikkeling. Dat zegt voorzitter Peter Rumler van de Leidse afdeling op de website van GroenLinks Leiden. “Met de groei van fietsers en e-bikes wordt het steeds drukker op de fietspaden, en verbreden van de fietspaden is niet altijd een optie. Vooral de zwakke groepen zoals kinderen en ouderen hebben steeds vaker last van de scooters en voelen zich niet meer veilig. Daarom willen wij de scooters, zowel snorfietsen als brommers, waar het kan naar de rijbaan verplaatsen”.

 

Leiden Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×