Dood Leidse student mogelijk gevolg van brandstichting

De brand die in januari van dit jaar een pand aan de Stationsweg in Hillegom in as legde is mogelijk aangestoken. De politie heeft gisteravond een 21-jarige inwoner van Hillegom aangehouden wegens zijn mogelijke betrokkenheid. Bij de brand kwam op 17 januari de 27-jarige Chinese promovendus sterrenkunde Maolin Zhang om het leven. Zhang studeerde in Leiden.

Vrienden en collega’s van Zhang begonnen in de dagen na zijn dood een inzamelingsactie. Het geld dat wordt opgehaald, is voor Moalin’s ouders. Het streefbedrag van 45.000 euro werd al snel bereikt. Inmiddels is via de crowdfundingspagina die loopt via de aan de Universiteit Leiden gelieerde website steunleiden.nl ruim 72.000 euro opgehaald.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Je bent nu offline