De 27-jarige Maolin Zhang kwam in de nacht van 16 op 17 januari om bij een brand in Hillegom. (Foto: privé-beeld).

Dood Leidse student mogelijk gevolg van brandstichting

De brand die in januari van dit jaar een pand aan de Stationsweg in Hillegom in as legde is mogelijk aangestoken. De politie heeft gisteravond een 21-jarige inwoner van Hillegom aangehouden wegens zijn mogelijke betrokkenheid. Bij de brand kwam op 17 januari de 27-jarige Chinese promovendus sterrenkunde Maolin Zhang om het leven. Zhang studeerde in Leiden.

Vrienden en collega’s van Zhang begonnen in de dagen na zijn dood een inzamelingsactie. Het geld dat wordt opgehaald, is voor Moalin’s ouders. Het streefbedrag van 45.000 euro werd al snel bereikt. Inmiddels is via de crowdfundingspagina die loopt via de aan de Universiteit Leiden gelieerde website steunleiden.nl ruim 72.000 euro opgehaald.

Leiden Maatschappij maolinzhang


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×