Familie, smalspoor, Kasteel Duivenvoorde en Ex Animo bij Cultuur 071

Familie, smalspoortreinen, Macht en Onmacht in Kasteel Duivenvoorde en de 100-jarige Ex Animo bij Cultuur 071.

Op 18, 19 en 20 april speelt De Toneelfabriek in theater Imperium het stuk Familie.
De Toneelfabriek is een amateurtoneelgezelschap uit Leiden en bestaat, in een wisselende bezetting, al tientallen jaren. We praten met regisseur Polcia van Drunen over deze toneelvereniging en natuurlijk over Familie, een stuk geschreven door Maria Goos.
www.detoneelfabriek.nl

 

De Stoomtrein Katwijk Leiden maakt inmiddels een belangrijk deel uit van het toeristisch aanbod in Leiden en omgeving. Op zaterdag 20 april opent de Stoomtram Katwijk Leiden weer haar deuren voor het publiek. Het seizoen gaat beginnen. Kees Plug en Peter Soonius vertellen over alle activiteiten.
www.stoomtreinKatwijkLeiden.nl

 

Vanaf vandaag kan Kasteel Duivenvoorde in Voorschoten weer bezocht worden. Het komende seizoen staan de bewoners van de afgelopen eeuwen centraal met het thema Macht en Onmacht. Antoinette van Dorssen neemt ons mee in de geschiedenis en vertelt wat we de komende maanden kunnen verwachten.
www.kasteelduivenvoorde.nl

 

De komst van Pasen gaat gepaard met tal van opvoeringen van de Matthäus Passion, maar alleen Oratorium Vereniging Ex Animo doet dat voor de 77e keer en wel op 17 april in de Pieterskerk. Maar er is meer! Op 22 april bestaat Ex Animo 100 jaar en dat gaan ze vieren. Ben Crul en Doortje van Helden vertellen alles over de geschiedenis van dit bijzondere koor, het jubileumboek en de toekomst.
www.exanimo.nl

 

De complete muziekagenda van Peter Visser staat op muziekgezien.blogspot.com en de hele uitzending kan je hieronder terugluisteren.

Advertentie

Cultuur Leiden Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×