Drachtige koe na uren gered uit Leiderdorpse mestput

20

Zaterdagavond ontdekte een boer aan de Achthovenerweg in Leiderdorp dat een van zijn koeien in een gierput was gevallen. Het drachtige dier kon onmogelijk zelf uit de metersdiepe put komen en dus werd de brandweer ingeschakeld.

Deze diashow vereist JavaScript.

Twee manschappen van de brandweer zijn in waadpak en met zuurstoftanks om in de mestput afgedaald en hebben de koe richting het luik gedreven waar het dier naar beneden was gevallen. Vervolgens is met behulp van een trekker geprobeerd de koe uit de gierkelder halen, maar dat mislukte.

Uiteindelijk heeft de Leiderdorpse brandweer hulp gekregen van de brandweer uit Leiden die met een speciaal  hulpverleningsvoertuig ter plaatse is gekomen. Na ruim anderhalf uur is de koe met een kraan uit de gierkelder getakeld.  De drachtige koe die het inmiddels flink koud had, is door de boer naar binnen gebracht en daar schoongespoten. Ook de brandweerlieden kregen een ‘douche’.

Voor zover bekend hield de koe geen verwondingen over een haar stinkende avontuur. Hoe lang de koe in de gierkelder heeft rondgelopen, is onbekend. Om 18.00 uur werd ze ontdekt en twee uur later was de koe weer uit de gierkelder.

Delen

20 reacties

 1. Ja dat krijg je, als je dieren houdt om er zelf beter van te worden. Dieren zijn altijd de dupe van de mens en zijn vraatzucht naar dierlijke producten, terwijl we het niet nodig hebben.

   • De stallen niet nakijken en niet onderhouden zodat ze door het rotte hout kunnen vallen. Sprinklerinstallaties hoeven ze ook niet op te hangen terwijl iedere (echte) andere ondernemer dat wel moet op z’n zaak. Vandaar ook al die stalbranden, maar wel gaan staan lassen in de schuur met droog hooi erbij ..

    Gelijk zo’n dierenbeul z’n stal laten sluiten – als bij een kinderdagverblijf de kinderen door de vloer vallen wordt het ook gesloten .. maar met dieren mag alles, bahh! Ik heb zulke dierenbeulen in m’n familie – op verjaardagen scheppen ze op hoe wreed ze met dieren omgaan met de kleinkinderen erbij, is allemaal normaal in die industrie.

     • Over hoe ze de dieren be/mishandelen en nog natrappen terwijl ze hun vreselijke lot tegemoet gaan. Zulke lui horen niet met dieren om te gaan – je geeft pederasten ook niet de zorg over kinderen.

 2. En ze zijn zo goed voor & houden van hun dieren .. kijken er niet eens naar om! Maar is t arme dier naar een opvang gegaan? Ze hebben haar vast mogen houden – tuig is het!

  Werk er niet aan mee – eet plantaardig als je van dieren houdt! 🌱

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline