(Foto's: Regio15).

Drachtige koe na uren gered uit Leiderdorpse mestput

Zaterdagavond ontdekte een boer aan de Achthovenerweg in Leiderdorp dat een van zijn koeien in een gierput was gevallen. Het drachtige dier kon onmogelijk zelf uit de metersdiepe put komen en dus werd de brandweer ingeschakeld.

Twee manschappen van de brandweer zijn in waadpak en met zuurstoftanks om in de mestput afgedaald en hebben de koe richting het luik gedreven waar het dier naar beneden was gevallen. Vervolgens is met behulp van een trekker geprobeerd de koe uit de gierkelder halen, maar dat mislukte.

Uiteindelijk heeft de Leiderdorpse brandweer hulp gekregen van de brandweer uit Leiden die met een speciaal  hulpverleningsvoertuig ter plaatse is gekomen. Na ruim anderhalf uur is de koe met een kraan uit de gierkelder getakeld.  De drachtige koe die het inmiddels flink koud had, is door de boer naar binnen gebracht en daar schoongespoten. Ook de brandweerlieden kregen een ‘douche’.

Voor zover bekend hield de koe geen verwondingen over een haar stinkende avontuur. Hoe lang de koe in de gierkelder heeft rondgelopen, is onbekend. Om 18.00 uur werd ze ontdekt en twee uur later was de koe weer uit de gierkelder.

Advertentie

112 Sleutelstad Leiderdorp


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×