Oude school Driftstraat verbouwd tot woningen

17

De gemeente Leiden en Woonstichting Ons Doel hebben een overeenkomst getekend voor de verkoop van het pand Driftstraat 77. Ons Doel gaat in het monumentale onderwijsgebouw uit de vijftiger jaren veertien sociale huurwoningen realiseren. Zes van die woningen worden straks door Ons Doel verhuurd aan de Stichting Cardea Jeugd- en Opvoedhulp die er een aantal jongeren gaat plaatsen in een begeleid wonenproject.

Delen
Zirkzee slaapadviesdagen

17 reacties

  1. Fred Beerenfenger op

    Prima bestemming! Ooit mijn lagere school. Warme herinneringen aan die mooie ouwe rooie KOOI! Bulderen op het schoolplein in de pauzes. Toen hadden we nog meesters …. Riks, Schilthuizen, Redel en juffen ….. Eggingk, Hendriks, van Doorn. Met mooi weer stonden de ramen wijd open en galmden de “tafels” over het plein. We zwommen in de Zijl en we voetbalden op straat. Word ik nou echt een ouwe lul? Luister naar het liedje van Guus Meeuwis …. “mijn oude schoolplein”. het komt er heel dicht bij.

  2. Bert Kooreman op

    Ik zat van 1939-45 op deze school. Een prima school waar ook veel werd gezongen. Meester Riks speelde viool. Ik herinner me de grote kolenkachels.met de melkflesjes ervoor. Mijn meester was meester De Jong.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline