Tamboer-Maître Ruben Kruit leidt de club al elf jaar. Hij loopt voortaan met de nieuwe mace voor de muziek uit. (Foto: PR).

Nieuwe Tamboer-Maître-staf voor Amigo

De Leidse Show- & Marchingband AMIGO heeft een nieuwe ‘Mace’. Dat is de ceremoniële staf waarmee de Tamboer-Maître aanwijzingen geeft aan het orkest. De vorige mace was beschadigd en kon niet meer worden hersteld. Daarop werd een ontwerp gemaakt voor een nieuwe staf. Daarin is de leeuw die op de oude staf zat opnieuw gebruikt en kreeg bovendien een schild en een sabel. Ook heeft de nieuwe staf de sleutels van de stad Leiden en zijn de letters Show- & Marchingband AMIGO in de bol verwerkt. De nieuwe mace is er gekomen met steun van het Rabobank Wensenfonds.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×