(Foto: Emile van Aelst).

Feestelijke activiteiten in de Heren- en Doezastraat Leiden op 5 mei

In de Herenstraat, de Doezastraat en in het Van der Werfpark in Leiden worden zondag 5 mei tussen 10.00 uur en 17.00 uur tal van feestelijke activiteiten georganiseerd. De dag begint met de jaarlijkse Bevrijdingsbraderie.

De markt bestaat dit jaar uit meerdere onderdelen. Vanaf de Koninginnelaan begint de Internationale markt. Verderop loopt die over in een traditionele braderie. In de Doezastraat eindigt de markt met De Streekmarkt. Kinderen kunnen spulletjes verkopen op de vrijmarkt, die dit jaar plaatsvindt in een deel van het Van der Werfpark.

Nelly Brands vertelt in De avond van Sleutelstad over de feestelijke activiteiten in de Heren- en Doezastraat.

Het Van der Werfpark zal dit jaar sowieso volledig in het teken staan van de kinderen. In het midden van het park staan foodtrucks, er kan gevaren worden op de theaterboot en stichting Naar Buiten organiseert verschillende kinderactiviteiten.

Vanuit Wageningen vertrekken de Leiden Road Runners weer in estafette naar Leiden waar burgemeester Lenferink ze opwacht in de Doezastraat om het bevrijdingsvuur in ontvangst te nemen. De renners komen rond het middaguur aan bij het podium van restaurant De Vriend. Om 13.00 uur zorgt orkest Amigo voor de muziek. Vanaf 15.00 uur treedt de band  “The Jars” op.

Meer informatie over de activiteiten in de Heren- en Doezastraat Leiden is te vinden op de site van de winkeliersvereniging.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×