(Foto: PR).

Laagdrempelige wandeltraining in Leiderdorp voor mensen met diabetes

Leiderdorp doet mee aan de Nationale Diabetes Challenge (NDC) 2019. Mensen met diabetes en andere geïnteresseerden kunnen vanaf donderdag 23 mei wekelijks op donderdagavond (19.00 tot 20.00 uur) mee wandelen op weg naar een betere gezondheid. De kosten voor deelname zijn 20,00 euro per persoon.

De wandelingen met verschillende startlocaties in de regio zijn bedoeld voor mensen met diabetes, maar ook mensen zonder diabetes zijn welkom. Er wordt rekening gehouden met verschillende niveau’s. In september wandelen alle deelnemers uit heel Nederland de finale op het Diabetes Challenge Festival in Den Haag. Het doel is dat alle deelnemers dan zeker 3 tot 5 km zal kunnen lopen. Sommigen gaan misschien zelfs voor 10, 15 of 20 km.

Op woensdag 15 mei organiseert Team Leiderdorp (bestaande uit de gezondheidspraktijken Rijnland, Florijn in samenwerking met Incluzio Leiderdorp) een informatieavond (aanvang 19.00 uur) over de diabetes challenge in Gebouw Dwars gelegen in het Bloemerdpark in Leiderdorp. Geïnteresseerden krijgen dan meer informatie over de startlocaties en de workshops die soms ter vervanging van een wandeling worden aangeboden.

De Nationale Diabetes Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation, die zich inzet om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door middel van sport en beweging. Ongeveer 1 miljoen mensen in Nederland hebben diabetes. De Bas van de Goor Foundation heeft met wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat wandelen een effectieve behandeling is bij diabetes. In sommige gevallen komen mensen met diabetes type 2 zelfs helemaal van hun medicijnen af, alleen door een gezondere leefstijl. De NDC helpt hen daarbij. Jaarlijks brengt de NDC duizenden mensen met diabetes in beweging om zo hun kwaliteit van leven te verbeteren.

Meer weten of meedoen? Kijk op www.nationalediabeteschallenge.nl/ndc-groepleiderdorp

Leiderdorp Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×