Inloopavond over nieuw sport- en gezondheidsbeleid Leiden

1

De gemeente Leiden organiseert maandag een inloopavond voor iedereen die vragen heeft over het nieuwe sport- en gezondheidsbeleid. Geïnteresseerden kunnen langskomen in de hal van het stadhuis. Tijdens deze avond is er de gelegenheid vragen te stellen aan de wethouders Marleen Damen en Paul Dirkse.

De inloopavond duurt een uur en begint om 20.30 uur. Meer informatie over dit gemeentelijke beleid is hier te vinden.

Delen

1 reactie

  1. Wim de Leeuw op

    Mijn belangrijkste vraag – en die van elke sportliefhebber in Leiden – is waarom sport wordt versmald tot ‘sport-als-middel-tot-gezondheid’. Sport dient meer doelen en omvat veel meer aspecten dan de bijdrage tot bewegen en dus gezondheid.
    Waarom wordt sport verbonden met gezondheid? En welke Leidse doelen waar jaar in jaar uit meer miljoenen per jaar in worden gepompt dan in sport gaan we ook verbinden met andere doelen? Geen cultuurbeleid meer maar ‘cultuur en toerismebeleid’, cultuur die niet leidt tot meer inkomsten vanuit toerisme schrappen? Of ‘cultuur en ontwikkelingsbeleid’? Geen uitgaven meer op cultuurgebied die niet leiden tot een zichtbaar bredere ontwikkeling van ‘de gemiddelde Leidenaar’?
    Ik weet het. Het zijn absurde voorbeelden. Maar het versmallen van sport tot ‘gezondheidsmiddel’ is werkelijk net zo absurd.

Over de auteur

Redacteur van Sleutelstad

Je bent nu offline